Fra ugle til flamingo: Præstetanker.dk er blevet revitaliseret (og det er jeg måske også)!

Min yngste søn kommenterede min afgang som sognepræst for 7 år siden med følgende kommentar: “Hvad kan du egentlig andet end være præst?” Og så forærede han mig hjemmesiden præstetanker.dk, hvor jeg kunne boltre mig med tanker og skriverier.

Smuk tanke og en gave, som jeg er taknemmelig for. 

Det blev dog ikke til mange artikler. Jeg sad fast i kirkelige hensyn og personlige overvejelser. 

Jeg havde været loyal over for mit job som præst i 43 år, og selvom jeg nu havde fået chancen for at tænke og skrive frit, var jeg ikke – kan jeg se nu – parat til at gøre det. 

Men nu, syv år efter min pensionering, er jeg klar. Derfor er jeg glad for at kunne præsentere min nye revitaliserede hjemmeside på præstetanker.dk.

Fra ugle til flamingo

Så hvad er det nye? Jamen, lad mig blot sige det sådan her: Kloge Åge er blevet skiftet ud med livet eller hvad som helst. Uglen er blevet skiftet ud med en flamingo. 

Én flamingo blandt ligemænd, der spankulerer lyserødt rundt i et vadehav. Med hovedet baglæns for at kunne få noget at spise. Og med hovedet forlæns for at kunne løbe sig selv i gang til en elegant fugleflugt. 

Alt dette udføres med et lille håb om, mellem tusinder af andre, der tager samme himmelflugt, at skille sig ud og slå sig ned i en pool og nyde øjeblikket med en oppustelig artsfælle. Eller måske endda oven på den oppustelige artsfælle, indtil ubalancen indtræffer.

Håbet er ikke altid lysegrønt, men det kunne være lyserødt.

Jeg håber at revitaliseringen varer ved, og at jeg kan producere artikler, frigjorte tanker og humoristiske indfald i flamingoens ånd. Og at der er nogen, der vil finde en form for inspiration i mine skriverier.

Hvis du ønsker at modtage mine artikler mv. på e-mail, så kan du tilmelde dig her.